Cursussen bij CREA voor studenten van de UvA en HvA

Crea logo

CREA Keramisch boetseren

Docent: Det Smeets

CREA cursus keramisch boetseren

Een kennismaking met keramische technieken zoals boetseren, opbouwen in ringen, werken met platen klei en assembleren. Je wordt vertrouwd gemaakt met sculpturale principes als vorm, structuur, ritme en ruimte.
Ook leer je verschillende glazuurtechnieken. Zo ontstaan er beelden in kleur, keramisch geboetseerd!

Je werkt naar speelse opdrachten waarin veel plaats is voor eigen onderzoek en fantasie en niet te vergeten: improvisatie! Het is dikwijls verrassend hoe dezelfde opdracht bij de verschillende deelnemers tot een zo divers resultaat leidt.

Tijd: maandag 20.15 - 22.45 uur en woensdag 17.30 - 20.00 uur
Duur: 15 weken
Kosten: € 153/230/306

» Meer info en aanmelden op website CREA

Reacties van cursisten

"De cursus Keramisch boetseren geeft je de kans om na te denken over hoe je kleur en glazuur technieken toepast op drie-dimensionale vormen. De opdrachten zijn altijd leuk, inspirerend en verrassend, en dagen je creatieve impulsen uit, of je nu beginnend of gevorderd bent. Bovendien is de sfeer bij Keramisch Boetseren bijzonder goed, waardoor je altijd terug wilt blijven komen!" – Marijn, student Media en cultuur.

Crea logo

CREA Toegepaste Keramiek

Docent: Det Smeets

CREA cursus toegepaste keramiek

Ontbijten op je eigengemaakte bordjes, ijs eten uit zelf ontworpen coupes?
Van oudsher maken mensen gebruiksvoorwerpen van klei zoals borden, kommen, tegels.

In deze cursus zetten we deze traditie voort en maak je een aantal persoonlijke, hedendaagse gebruiksvoorwerpen, omdat het leuk en bijzonder is in je keuken servies te gebruiken dat je zelf gemaakt hebt of in je huis een tegeltableau van eigen hand aan de muur te hebben.

Tijd: vrijdag 17.30 - 20.00 uur
Duur: 15 weken
Kosten: € 153/230/306

» Meer info en aanmelden op website CREA

CREA cursus toegepaste keramiek

Reacties van cursisten

"Na een volle dag werken achter de pc is het heerlijk je handen in een nat stuk klei te steken." – Walter, afgestudeerd Film- en televisiewetenschappen.

"Na wat andere creatieve cursussen te hebben gevolgd blijkt deze cursus voor mij echt een schot in de roos. Het is altijd erg spannend als er weer een werkstuk gebakken wordt, vooral ook om te zien hoe de glazuur heeft uitgepakt!" – Eva, student Psychologie.

.

Crea logo

CREA Zomerweek Toegepaste Keramiek

Docent: Det Smeets

CREA Zomerweek Toegepaste Keramiek

Vijf dagen uit je hoofd en in de klei (en een extra dag glazuren!). Na afloop drink je thee uit je eigengemaakte bekers, eet je van een ontbijtset dat je zelf hebt ontworpen en zet je bloemen in je eigen vaas.

Ieder gebruiksvoorwerp vraagt om een eigen keramische techniek: je boetseert het schaaltje in de vorm van een banaan of die dekselpot in de vorm van een aap, je bouwt in ringen aan een vaas en ontwerpt je eigen bekers met behulp van in plakken gewalste klei. Aan het einde van de week is er een schaal helemaal klaar om mee naar huis te nemen. Gemaakt, gedroogd, gebakken, geglazuurd en weer gebakken. Voor de andere werkstukken kom je op zaterdag 2 september terug en zijn ze gebakken en klaar om te glazuren.

Tijd: 24 - 28juli,  10.30 - 17.00 uur
Duur: 5 dagen
Kosten: € 145/215/290 (tot 1 mei 130/200/275)

» Meer info en aanmelden op website CREA

CREA Zomerweek Toegepaste Keramiek

Crea logo

CREA Zomerweek Kleistudio

Docent: Det Smeets

CREA Zomerweek Kleistudio

Je gaat deze week niet zomaar boetseren, je haalt je inspiratie bij verschillende Amsterdamse kunstenaars.

Je leert hoe je op een speelse en intuïtieve manier kunt boetseren. Je begint bij CREA met de klei- en de basisprincipes van het boetseren. Daarnaast bezoek je met de groep op drie dagen een kunstenaar in Amsterdam (Oost). Je bezoekt het atelier van docent Det Smeets, Thieu Smeets, een beeldenmaker die met metaal werkt en Rob van der Schoor, een tekenaar/schilder. In hun atelier zie je hun werk en vertellen ze over hun kunst. Ter plekke geven ze een korte workshop over wat ze doen. Terug bij CREA ga je met hernieuwde inspiratie verder met je boetseerprojecten.

Tijd: 7 - 11 augustus, 10.30 - 17.00 uur
Duur: 5 dagen
Kosten: € 145/215/290 (tot 1 mei 130/200/275)

» Meer info en aanmelden op website CREA

Det Smeets

Over Det Smeets
Det Smeets heeft de afgelopen tien jaar bij CREA een uitgebreide keramiekafdeling ontwikkeld met een rijk assortiment kleurmogelijkheden. Det hecht veel waarde aan een ontspannen ambiance met aandacht voor de mogelijkheden van elke cursist. In haar cursussen en in haar eigen werk gelooft zij in een onbevangen manier van werken.

"mama"